Farioli prijst Ajax-invaller Traoré

Farioli prijst Ajax-invaller: 'Hij bracht de juiste mentaliteit, heel dienstbaar'

2 augustus om 08:56

Francesco Farioli steekt de loftrompet over Bertrand Traoré. De 28-jarige Burkinees was als invaller belangrijk voor Ajax in het duel met FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League.

Traoré droeg met een doelpunt en een assist bij aan de 1-3 zege in Servië. "Met zijn kwaliteiten en fysieke eigenschappen kan Bertrand ons veel initiatief en oplossingen bieden, zowel als buitenspeler en als spits. Maar hij kan ook aan de binnenkant als een nummer tien spelen", stelt Farioli op de persconferentie, geciteerd door ESPN.

"Ik ben heel blij, want hij kwam in het veld en aan het einde maakte hij een belangrijk doelpunt. Dat was niet makkelijk, technisch was dat fantastisch", aldus Farioli, die nog een reden ziet om Traoré te prijzen. "Maar hij bracht ook de juiste mentaliteit. Hij speelde heel dienstbaar, maakte veel loopjes zonder bal. En als we moesten verdedigen, dan deed hij dat. Ik ben heel blij voor hem."

Brobbey en Bergwijn tegen Panathinaikos

Met Brian Brobbey en Steven Bergwijn is meer aanvallende versterking op komst. Farioli kan nog niet zeggen of de Oranje-internationals volgende week tegen Panathinaikos al van de partij zijn. "We bekijken het van dag tot dag. We doen ons best, maar verwachten ook dat zij hard werk leveren. In aanloop naar de wedstrijd nemen we een beslissing."