Henderson woedend op Ajax-ploeggenoot

Henderson woedend op Ajax-ploeggenoot: 'Enorm boos, hij ging echt tekeer'

2 augustus om 07:13

Jordan Henderson trok in de slotfase van het duel van Ajax met Vojvodina fel van leer tegen Branco van den Boomen. Ziggo Sport-analist Youri Mulder keek met enige verbazing naar het moment.

"Henderson was enorm boos op Van den Boomen. Ik weet niet wat er nou precies was. Hij ging echt tekeer aan het einde van de wedstrijd. Wat daar nou aan de hand was...", reageert de oud-spits. Van den Boomen viel aan het begin van de tweede helft in voor Kenneth Taylor. Ook Mika Godts, Steven Berghuis, Kristian Hlynsson en Betrand Traoré kwamen na rust binnen de lijnen. Mulder zag dat zij het niveau iets omhoog tilden.

"Van den Boomen heeft een bepaalde klasse. Je ziet wat meer klasse in de passing. Hij gaf een mooi balletje op Berghuis", vertelt de voormalig international. "Ook Berghuis, Hlynsson en Traoré hebben wat meer klasse in de voeten. Maar dat was allemaal pas aan het einde van de wedstrijd. Toen pas was het basisspel van Ajax goed. In de counter, met de ruimte die ze krijgen, maken ze het schitterend af."

Ajax won in Servië met 1-3 en plaatste zich voor de derde voorronde van de Europa League. Daarin is Panathinaikos volgende week de tegenstander.