Van den Boomen wil blijven

'Ajax komt maar één keer voorbij, er is absoluut geen reden om te vertrekken'

2 augustus om 07:45
Laatste update: 2 augustus om 07:45

Branco van den Boomen ziet geen reden om te vertrekken bij Ajax. In gesprek met ESPN benadrukt de middenvelder dat deze club maar één keer voor hem voorbijkomt. Mede dankzij weer een goede invalbeurt van de spelverdeler wisten de Amsterdammers te winnen van FK Vojvodina (1-3).

In de Johan Cruijff Arena maakte Van den Boomen in de slotfase de winnende treffer voor Ajax. Door een goede invalbeurt van de middenvelder wisten de Amsterdammers ook in Servië te winnen. Voor de camera van ESPN erkent Van den Boomen dat het de goede kant opgaat. "Ja, tuurlijk", aldus de middenvelder. "Ik ben blij als ik veel minuten mag maken. Ik zit goed in mijn vel. Er heerst een goede sfeer en energie in de groep. Laten we dat meenemen naar Athene."

Van den Boomen voelt zich steeds blijer in Amsterdam. Als het aan de middenvelder ligt vertrekt hij niet. "Dat zijn mijn gedachtes op dit moment, zeker. Dat ik niet weg hoef. Ik ben een heel gelukkig mens in Nederland met mijn gezin en familie om me heen. Dat is natuurlijk ook super veel waard. Ajax komt voor mij maar één keer voorbij. Daarom is er voor mij absoluut geen reden om te vertrekken."

De middenvelder krijgt de vraag of het tijd is voor een gesprek om duidelijk te maken dat hij voor zijn kans wil gaan in Amsterdam. "Ja, dat gesprek is er misschien al wel geweest", grapt de middenvelder. "Dat gesprek hebben we nog niet gehad. Ik denk dat de club en de trainer wel weten hoe ik erin sta. Ik denk dat hij blij is met mij op dit moment. Voor mij is er geen reden om te vertrekken."

Van den Boomen was dicht bij een transfer naar het Franse Lille OSC, maar van een overgang kwam het vooralsnog niet. Met deze uitspraken lijkt de middenvelder duidelijk te maken dat hij niet meer zal vertrekken bij Ajax. Van den Boomen kwam vorige zomer transfervrij over van Toulouse en heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!