Wedstrijdverslag Vojvodina-Ajax

Ajax plaatst zich voor derde voorronde Europa League na moeizame avond in Servië

1 augustus om 21:55

Ajax is er ternauwernood in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League. Josip Sutalo veranderde van held naar schlemiel met een goal en een eigen doelpunt, maar Jorrel Hato en Bertrand Traoré stelden orde op zaken in de slotfase. Het duel met FK Vojvodina eindigde in 1-3.

In de openingsfase had Ajax veelvuldig de bal en dat leidde al snel tot het eerste gevaar. Chuba Akpom kreeg een zet in het strafschopgebied en ging liggen. De Engelsman wilde een penalty, maar de scheidsrechter ging er niet in mee. Drie minuten later zorgde Vojvodina al voor het eerste gevaar. Door een goede redding van Pasveer op een goed schot van Bamidele Yusuf bleef het nog 0-0.

Daarna kabbelde het duel voort, maar echt grote kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd. Kian Fitz-Jim kreeg na een leep balletje op Devyne Rensch nog een kansje. Zijn schot werd gekraakt. Na een halfuur spelen kwam Ajax voor het eerst écht bijna op voorsprong. Na een goede voorzet van Carlos Forbs hakte Sutalo bijna raak, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Beide ploegen gingen daardoor met de brilstand de rust in.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, maar na acht minuten leek Sutalo aan de onzekerheid een einde te maken. De verdediger schoot uit de rebound raak na een grote kans voor Chuba Akpom. Lang kon Ajax echter niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later maakte Lazar Nikolic via diezelfde Sutalo de gelijkmaker.

Farioli kondigde al aan dat hij in de slotfase ervaring op het veld wilde hebben staan. Steven Berghuis en Bertrand Traoré kwamen net als de al eerder ingevallen Branco van den Boomen in de ploeg. Dat wierp zijn vruchten af. Via een mooie goal van Hato kwam Ajax in de 85e minuut op voorsprong en in de absolute slotfase deed Traoré bij zijn rentree nog een duit in het zakje. Door de zege plaatst Ajax zich voor de derde voorronde van de Europa League. Daarin is Panathinaikos de tegenstander.