Rugani geeft jawoord aan Ajax

'Ajax-target geeft jawoord aan Farioli: gesprekken met Juventus volgende stap'

1 augustus om 14:54
Laatste update: 1 augustus om 15:14

Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Daniele Rugani. Dat meldt de Italiaanse transferverslaggever Alfredo Pedullà van SportItalia donderdagmiddag. Het is nu aan de Amsterdammers om er ook met Juventus uit te komen. 

Ajax toonde begin vorige maand voor het eerst interesse in Rugani, die bij Juventus nog een contract heeft tot medio 2026. Trainer Francesco Farioli zou erg gecharmeerd zijn van de centrale verdediger. De afgelopen weken voegden meerdere clubs zich in het rijtje met geïnteresseerden. Ook Bologna en Fiorentina hebben de dertigjarige stopper op de korrel. 

De keuze van de speler zelf is op Ajax gevallen, aldus Pedullà. Over hoe die keuze tot stand is gekomen, doet de transferverslaggever geen uitspraken. Alex Kroes, de technisch directeur van de Amsterdammers, zal nu een overeenkomst moeten bereiken met Juventus. Volgens Transfermarkt is Rugani op dit moment ongeveer 4 miljoen euro waard.

Dat bedrag was de afgelopen jaren voor Ajax makkelijk op te hoesten, maar de realiteit van vandaag de dag is anders. Inmiddels is duidelijk dat de club eerst de clubkas moet spekken met uitgaande transfers, voordat het miljoenen kan gaan spenderen. Die uitgaande transfers blijven, ondanks dat Ajax een waslijst aan spelers in de etalage heeft gezet, vooralsnog uit. Onduidelijk is echter of Ajax Rugani definitief in wil lijven. Volgens Pedullà azen de Amsterdammers op een huurdeal. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!