Van 't Schip bevestigt namen die weg mogen bij Ajax

Van 't Schip bevestigt Ajax-nieuws: '31 selectiespelers, dat is veel te veel'

1 augustus om 09:10

John van 't Schip heeft bij het programma Humberto à Paris bevestigd dat namen van de spelers die mogen vertrekken bij Ajax kloppen. De oud-trainer van de Amsterdammers, die inmiddels een nieuwe rol heeft, heeft daarnaast aangegeven dat hij Wout Weghorst graag naar de Johan Cruijff ArenA ziet komen.

Deze week druppelden de namen naar buiten. Owen Wijndal, Borna Sosa, Benjamin Tahirović, Silvano Vos, Jakov Medić, Gaston Ávila en Chuba Akpom. Zij mogen allen op zoek naar een nieuwe club. De eerste drie zijn zelfs al teruggezet naar Jong Ajax. 

"Ik ben blij dat ik die boodschap niet heb hoeven vertellen aan ze", lacht Van 't Schip. Hij weet dat dergelijke gesprekken moeilijk kunnen zijn. "Daar ben ik niet bij betrokken en ik heb er niet een mening over. Of de namen kloppen? Ja, die namen kloppen. Het is een fase waarin een boodschap duidelijk gemaakt moet worden."

Van 't Schip hoopt niet dat de spelers waarvan Ajax hoopt ze te kunnen slijten, nu bij de pakken neer gaan zitten. "Ze moeten goed blijven trainen, want ze kunnen na de transferperiode ook nog zomaar voor Ajax spelen. Of ze moeten klaar zijn voor een nieuwe club. Ajax heeft op dit moment 31 selectiespelers. Dat is gewoon veel te veel."

Van 't Schip hoopt op Weghorst
Ajax hoopt de clubkas snel te kunnen spekken met uitgaande transfers, want de club wil zich ook roeren op de transfermarkt. Een van die spelers zou Wout Weghorst moeten zijn. "Dat is een reden waarom Akpom geadviseerd zou zijn. Weghorst zou natuurlijk een goede versterking kunnen zijn in de rol die hij bij het Nederlands elftal had, maar ook als starter", besluit Van 't Schip. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!