'Mislopen Europa League kan Ajax 'een versterking of twee' kosten'

'Mislopen Europa League kan Ajax 'een versterking of twee' kosten'

1 augustus om 11:32

Het mislopen van de groepsfase van de Europa League kan voor Ajax zomaar 'een versterking of twee minder' betekenen. De Amsterdammers hebben de Europese premies hard nodig om de selectie te kunnen versterken. 

Tot die conclusie komt het Algemeen Dagblad voorafgaand aan de return tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. De financiën van Ajax zijn niet meer zoals ze ooit waren, waardoor het verschil tussen groepsfase Europa League, groepsfase Conference League of helemaal geen Europees voetbal een grote impact op de Amsterdammers heeft. Ter illustratie: alleen tussen de Europa League en de Conference League zit al een verschil van 10 miljoen euro aan premies. 

'Dat is tegenwoordig heel veel geld voor Ajax, dat de totale omzet de voorbije jaren met ruim vijftig miljoen zag kelderen', analyseert het AD. Daardoor werd ook twintig miljoen euro van het voetbalbudget afgehaald. 'Het mislopen van de Europa League kan voor Ajax een versterking of twee minder betekenen', klinkt het dan ook.

De krant wijst naar Wout Weghorst en Pablo Rosario. 'Zij zijn lekker gemaakt met een verhaal over hoe de afgegleden topclub kan en moet herrijzen, maar zitten nog in de wachtkamer.'

Er moet simpelweg gewonnen worden van Vojvodina, luidt de conclusie. 'Een vroege en verrassende uitschakeling betekent niet alleen de volgende financiële strop, maar ook weer een enorme deuk in de aantrekkingskracht van Ajax.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!