Ivanusec moet wennen aan nieuwe systeem Feyenoord

'Ik ben zoekende naar de juiste positie in het nieuwe systeem bij Feyenoord'

1 augustus om 09:22

Luka Ivanusec wuift de zorgen over het povere spel van Feyenoord vooralsnog weg. De Kroaat ligt niet wakker van de oefennederlagen tegen Benfica en AS Monaco en ziet voldoende aanknopingspunten voor de start van de competitie. Wel geeft hij toe zoekende te zijn in het nieuwe systeem van Brian Priske

"We hadden van tevoren verwacht dat het een moeilijke wedstrijd ging worden en we zagen deze wedstrijd vooral als voorbereiding", sprak Ivanusec na het duel in De Kuip. "We wilden wat tactische dingen proberen en ik denk dat wij een goede eerste helft speelden. Onze jonge spelers kregen de kans tegen een topteam te spelen, wat het voor ons iets moeilijker maakte."

De nederlagen tegen Benfica (5-0) en AS Monaco (1-3) tasten het zelfvertrouwen van Feyenoord niet aan, beweert Ivanusec. "Ik denk dat we ook genoeg goede dingen hebben gezien in het spel dat we willen spelen. Natuurlijk valt het resultaat tegen en zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar er zijn ook goede dingen geweest in de eerste helft. Daar hadden we meer moeten scoren."

Ivanusec geeft wel aan dat het wennen is aan het nieuwe systeem van Priske. "Het is een nieuw systeem dat we spelen. Ik probeer voor mezelf soms nog een beetje te zoeken naar de juiste posities in het veld. Ik denk dat het beter gaat zodra we meer getraind hebben op dit systeem. We spelen meer naar binnen, maar we krijgen ook de kans om meer aan de zijkant te staan."

Het nieuwe seizoen begint voor Feyenoord zondag met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In Eindhoven is PSV om 18.00 uur de tegenstander.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!