Slechte generale voor Feyenoord: ook AS Monaco te sterk in oefenduel

31 juli om 21:26
Laatste update: 31 juli om 21:29

Feyenoord heeft ook tegen AS Monaco geen vertrouwen kunnen tanken voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Rotterdammers, die in de Kuip met een sterk gewijzigd elftal voor de dag kwamen, gingen met 1-3 onderuit.

Ten opzichte van de keiharde nederlaag tegen Benfica (5-0) kregen alleen Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida opnieuw een basisplaats van Brian Priske. In de verdediging was er onder meer ruimte voor Antef Tsoungui en Jan Plug, terwijl voorin Ondrej Lingr, Ayase Ueda en Luka Ivanusec voor de doelpunten moesten zorgen.

Halverwege de eerste helft kwamen de Fransen op voorsprong via George Ilenikhena, maar nog voor rust werd de stand gelijk getrokken door Ivanusec. De Kroaat rondde van dichtbij af op aangeven van aanvoerder Geertruida, die na 45 minuten achterbleef in de kleedkamer.

Guillermo Maripán maakte er kort na de onderbreking 1-2 van. Tien minuten later voerde Priske vier wissels door. Onder meer doelman Mikki van Sas en de teruggekeerde Ezequiel Bullaude kregen minuten. Mohammed Salisu zette na 67 minuten spelen de 1-3 op het scorebord zette, waarna Priske nog vijf wissels doorvoerde en onder meer Leo Sauer binnen de lijnen bracht.

Johan Cruijff Schaal

Bekerwinnaar Feyenoord strijdt zondag met landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd in Eindhoven, die geldt als de tradiotionele opening van het nieuwe voetbalseizoen in Nederland, begint om 18.00 uur.