'Marseille pakt door: deal met Inter voor Argentijn

'Marseille pakt door: deal met Inter voor Argentijn, optie van 36 (!) miljoen'

31 juli om 12:14

Olympique Marseille raast door op de transfermarkt. De Franse club staat op het punt om zich te versterken met Valentín Carboni. De negentienjarige Argentijn komt op huurbasis over van Internazionale, met een koopoptie van liefst 36 miljoen euro. Dat meldt Fabrizio Romano.

Carboni werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Monza. Voor die club kwam hij tot 31 optredens in de Serie A, waarvan tien als basisspeler. De aanvallende middenvelder tekende voor twee doelpunten en vier assists. Carboni maakte deze zomer ook deel uit van de Copa América-selectie van winnaar Argentinië, al bleef zijn bijdrage beperkt tot een invalbeurt in het groepsduel met Peru.

Bij Inter staat Carboni deze zomer op de nominatie om financiële ruimte te maken. Marseille ziet daardoor zijn kans schoon en huurt hem met een aanzienlijke koopoptie van 36 miljoen. Eerder wist l'OM zich al te versterken met onder meer Pierre-Emile Højbjerg, Mason Greenwood en Ismaël Koné. De ambities zijn dan ook groot onder de nieuwe trainer Roberto de Zerbi, die overkwam van Brighton & Hove Albion.

Marseille gaat ook voor Nketiah

Het volgende doelwit is eveneens al bekend. Volgens Romano is ook Eddie Nketiah op weg naar het Stade Vélodrome. De 25-jarige spits heeft al ingestemd met een overstap naar Marseille, maar de Ligue 1-club moet het nog eens worden met Arsenal over de transfersom. Timon Wellenreuther zou nog in beeld zijn om de nieuwe doelman te worden.