Genomineerden Eredivisie Speler van het Jaar

Kansmakers Eredivisie Speler van het Jaar: vijftal in de race, geen Schouten

31 juli om 09:55
Laatste update: 31 juli om 10:19

Dávid Hancko (Feyenoord), Luuk de Jong (PSV), Vangelis Pavlidis (AZ, inmiddels Benfica), Sem Steijn (FC Twente) en Joey Veerman (PSV) maken kans op de titel van Eredivisie Speler van het Jaar 2023/2024. De winnaars van de Eredivisie Awards worden op maandag 2 september bekendgemaakt.

De Jong en Pavlidis maakten allebei 29 doelpunten in de Eredivisie en kroonden zich zo tot topscorer, terwijl eerstgenoemde ook nog kampioen werd met PSV. Hancko kende een uitstekend seizoen bij Feyenoord en won de KNVB Beker. Steijn werd derde met FC Twente en maakte bovendien in 34 wedstrijden zeventien goals voor de Tukkers, terwijl Joey Veerman in 29 wedstrijden voor PSV vijf keer scoorde en zestien assists gaf in de Eredivisie. 

Er zijn dus vijf spelers die kans maken om Eredivisie Speler van het Jaar te worden. Op maandag 2 september wordt tijdens een avond in DeFabrique in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Vanaf 20.30 uur is de uitreiking LIVE te zien op ESPN. De presentatie wordt verzorgd door door Jan Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias. Op die avond wordt ook winnaar van de titel Johan Cruijff Talent van het Jaar (Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie), het Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award bekendgemaakt. 

De genomineerden voor de award van beste speler in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn Caitlin Dijkstra (FC Twente), Chasity Grant (Ajax), Romée Leuchter (Ajax, inmiddels Paris Saint-Germain), Joëlle Smits (PSV) en Tessa Wullaert (Fortuna Sittard, inmiddels Inter Milan).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!