Telegraaf: Feyenoord eist nu 40 miljoen voor Hancko

Telegraaf: Feyenoord eist nu 40 miljoen voor Hancko na 'regelrechte belediging'

29 juli om 08:20
Laatste update: 29 juli om 08:38

Feyenoord wenst 'op geen enkele manier' zaken te doen met Atlético Madrid, meldt De Telegraaf. De Spanjaarden hebben hun zinnen gezet op Dávid Hancko, die inmiddels 40 miljoen euro zou moeten kosten.

Hancko zinspeelde vorige week op een vertrek bij Feyenoord, dat na twee indrukwekkende seizoenen van de 26-jarige Slowaak voor de hoofdprijs gaat. 40 miljoen euro, dat is het bedrag dat geïnteresseerde clubs één maand voor het sluiten van de zomerse transferwindow naar verluidt moeten betalen.

Het is geen geheim dat Atlético Madrid zeer concreet is. De Spaanse topclub deed al twee pogingen, maar het laatste bod bedroeg - exclusief bonussen - niet meer dan twintig miljoen euro. Dat wordt bij Feyenoord als een 'regelrechte belediging' beschouwd, schrijft De Telegraaf.

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese ziet deze zomer dat er veel geld wordt betaald voor verdedigers. Leny Yoro (18) ging voor 60 miljoen euro van Lille OSC naar Manchester United, terwijl Bayern München minimaal 50 miljoen euro vraagt voor United-doelwit Matthijs de Ligt. Voor Ian Maatsen tikte Aston Villa ruim 45 miljoen euro af. In dat licht is Hancko ook meer waard, vindt men bij Feyenoord.

De berichten van Spaanse media dat Atlético van plan is om Hancko vóór zondag aan de selectie toe te voegen, 'doen Te Kloese niets', aldus De Telegraaf. Hancko ligt nog tot medio 2028 vast in Rotterdam. Hij kwam twee seizoenen geleden over van Sparta Praag. In Madrid ligt een vijfjarig contract met daarin een miljoenensalaris op hem te wachten.