'Ajax wil Silvano Vos verkopen'

'Ajax neigt naar verkoop 'moeilijk coachbaar' talent, Kroes wil dubbele cijfers'

31 juli om 07:47
Laatste update: 31 juli om 07:58

Ajax ziet verschillende redenen om Silvano Vos te verkopen deze zomer. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers zetten in op de hoofdprijs voor de middenvelder.

De eerste reden is dat er sprake is van een moordende concurrentie op het middenveld van Ajax. Kenneth Taylor, Jordan Henderson, Steven Berghuis, Kian Fitz-Jim, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk staan allemaal boven Vos in de pikorde. Kortom betekent het dat de jeugdexponent van de Amsterdammers niet tot de eerste zes middenvelders van Ajax behoort onder Francesco Farioli.

Dat Vos onder Farioli niet de kans krijgt, ligt volgens het AD niet aan de Italiaanse coach. Ook voorgangers John Heitinga, Maurice Steijn en John van ’t Schip zagen het niet in Vos zitten. Onder Steijn kreeg de middenvelder wel kansen, maar die greep hij volgens de krant niet. 'Tegen Olympique Marseille pakte Vos twee keer geel, terwijl het publiek hem tegen Brighton met een foute pass de 0-1 zag inleidden. Ook later ontdekten ze bij Ajax dat zijn overzicht nog te wensen overlaat', klinkt het.

De krant meldt bovendien dat Vos moeilijk coachbaar is. Aan zijn mentaliteit zou weinig mankeren, maar voor een exceptioneel talent pakt Vos veel te langzaam dingen op. Zijn kracht ligt meer in het fysieke en het spel lezen is niet zijn sterkste punt. Daarom zou Vos meer geschikt zijn voor een systeem met twee controleurs. Farioli vindt het talent niet klaar voor een rol op acht of enkele zes.

Ajax sluit niet uit dat Vos een jaar later alsnog doorbreekt, maar de Amsterdammers vinden hem te duur voor nog een jaar Jong Ajax. In een uitleenperiode ziet Ajax 'te grote risico's'. Als Vos dan niet speelt bij de club waar hij aan verhuurd wordt, daalt het kapitaal van de middenvelder 'gigantisch'. Dat wil Alex Kroes voorkomen. De technisch directeur wil het ijzer smeden nu het nog heet is. Veel Europese clubs toonden al interesse in Vos. Kroes mikt daarom op de dubbele cijfers. 'Diens nieuwe, mondiaal bekende zaakwaarnemer Pini Zahavi moet daar een handje bij helpen.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!