Stengs over Feyenoord, PSV en CL

Stengs heeft duidelijke doelen en ziet verbeterpunt: 'Geen moment dicht bij PSV'

31 juli om 07:28

Calvin Stengs maakte vorige zomer de overstap naar Feyenoord en hoopte daar de titel van de Rotterdammers te verdedigen. PSV bleek echter een maatje te groot. In gesprek met Voetbal International erkent de middenvelder annex aanvaller dat Feyenoord 'geen moment' écht dicht bij de Eindhovenaren kwam. 

Feyenoord ging als kampioen het seizoen in en Stengs voelde dat er op de Rotterdammers 'gejaagd' werd. "Dat deed PSV natuurlijk heel goed", aldus de middenvelder annex aanvaller tegenover VI. "Zij waren de terechte kampioen, met heel veel punten, en we kwamen geen moment echt dichtbij. In het begin hebben we te veel laten liggen en dat moet nu anders."

Stengs heeft vertrouwen in de huidige selectie van de Rotterdammers. "Mats Wieffer en Yankuba Minteh zijn helaas weg, maar dat zat eraan te komen, maar verder is alles nog intact gebleven. We hebben een goede groep, waarmee we zeker om de titel moeten kunnen spelen."

Naast het kampioenschap en de KNVB Beker heeft Stengs nog een duidelijk doel met Feyenoord. "Ik denk dan direct aan de Champions League." De spelverdeler hoopt met de Rotterdammers een ronde verder te komen. "Dat komt ook door vorig seizoen. We hebben het niet slecht gedaan, kregen ook complimenten voor ons spel, maar uiteindelijk kwamen we te kort en bleven we in de groepsfase steken. Dat is ook ervaring en kwaliteit, dat we nu wedstrijden wel over de streep trekken, en wel de groepsfase van de Champions League doorkomen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!