Geen 'Feyenoord City' maar 'Rotterdams tij'

'Feyenoord City' nu écht van de baan: 'We begrepen die eis van de club wel'

30 juli om 12:46

De nieuwe stadswijk van Rotterdam gaat op verzoek van Feyenoord geen 'Feyenoord City' heten. Dat heeft alles te maken met het stadionplan dat inmiddels al een tijdje van de baan is. In plaats van de oude naam zal het nu 'Rotterdams tij' gaan heten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Eerder dit jaar sommeerde de Rotterdamse grootmacht om de naam 'Feyenoord' niet langer te gebruiken. Dit vanwege inbreuk op het merkrecht. De naam 'Feyenoord City' ontstond ooit toen er een nieuw Feyenoord-stadion in het hart van het nieuwe gebied moest komen. Dat plan is inmiddels niet meer aan de orde.

"Dus we begrepen die eis wel", aldus bestuurder Rob de Jong van Stigam, het consortium dat verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling. "Nu het een ontwikkeling zonder stadion wordt, vonden we het zelf ook wel tijd voor een andere naam." Die nieuwe naam luidt dus 'Rotterdams tij'.

"Die Rotterdammers gaan er zelf over hoe ze het gebied gaan noemen, of dat nou deze naam is, de oude, of een bijnaam die we nog niet kennen", vervolgt De Jong. "Geeft helemaal niks. Wij gaan de naam Rotterdams Tij gebruiken en we beloven Feyenoord dat we de clubnaam niet meer gebruiken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!