'Atlético en Chelsea akkoord over Gallagher'

'Atlético steggelt nog met Feyenoord, maar wil wel 40 miljoen betalen aan Chelsea'

31 juli om 07:10
Laatste update: 31 juli om 07:10

Atlético Madrid blijft bedrijvig op de transfermarkt. De Spaanse topclub nadert een akkoord met Chelsea over de transfer van Conor Gallagher, meldt Fabrizio Romano.

Volgens de Italiaanse transferexpert zijn beide clubs het eens over een transfersom van 35 à 40 miljoen euro, inclusief bonussen. Los Rojiblancos moeten Gallagher zelf nog wel zien te overtuigen van een stap naar Madrid, waar hij de opvolger kan worden van Saúl Ñíguez.

De 24-jarige Engelse international wordt in Londen al langer als kandidaat gezien om het eigen budget te vergroten, mede doordat hij nog maar een contract heeft tot medio 2025. Desondanks was Gallagher het afgelopen seizoen een vaste waarde onder de inmiddels vertrokken Mauricio Pochettino, die hem niet kwijt wilde. De middenvelder droeg zelfs regelmatig de aanvoerdersband. De nieuwe manager Enzo Maresca houdt de deur voor een vertrek wel open. "In de transfermarkt kan van alles gebeuren", zei hij over de toekomst van Gallagher.

Het jeugdproduct van The Blues moet na Robin Le Normand de tweede grote aankoop van Atlético worden deze zomer. De La Liga-topclub is bovendien al enige tijd in onderhandeling met Feyenoord over een transfer van David Hancko. De Madrilenen willen echter nog niet aan de Rotterdamse vraagprijs van 35 à 40 miljoen voldoen. Overigens is ook voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth in beeld in het Wanda Metropolitano.