'Atlético zet na mislopen Dovbyk in op voormalig Eredivisie-flop'

'Atlético zet na mislopen Dovbyk in op voormalig Eredivisie-flop'

29 juli om 23:07
Laatste update: 30 juli om 10:41

In de zoektocht naar een opvolger van Álvaro Morata is Atlético Madrid uitgekomen bij een voormalig speler uit de Eredivisie. Alexander Sørloth moet de ploeg van Diego Simeone komen versterken, zo meldt Relevo.

Atlético Madrid leek het vertrek van Álvaro Morata naar AC Milan op te vangen met de komst van Artem Dovbyk, maar dat liep spaak. Nu richten de Madrilenen zich tot Sørloth, die een goed seizoen heeft gedraaid in La Liga. In dienst van Villarreal CF maakte de Noor 23 goals in 34 wedstrijden. Atlético zou inmiddels concreet zijn voor de spits, waarvan niet bekend is of Villarreal wenst mee te werken aan een vertrek.

In 2016 haalde FC Groningen Sørloth naar Nederland, maar een onverdeeld succes werd het niet. In 43 wedstrijden trof de aanvaller zes keer doel. Via FC Midtjylland trok Sørloth naar de Premier League, om bij Crystal Palace te gaan spelen. Na periodes bij KAA Gent, Trabzonspor, RB Leipzig en Real Sociedad kwam hij uiteindelijk terecht bij Villarreal, waar hij zich in La Liga van zijn beste kant liet zien.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!