Vitesse moet reddingsplan woensdag inleveren

'Cruciale 24 uur voor Vitesse: WHOA-procedure definitief van de baan'

30 juli om 16:54
Laatste update: 1 augustus om 14:34

Vitesse is vol aan het werk om voor woensdag 12.00 uur een definitief reddingsplan en een sluitende begroting in te leveren. Daarbij is een WHOA-procedure officieel van de baan. De begeleider van die procedure die maandenlang voor Vitesse werkte, heeft haar taken neergelegd.

De ploeg uit Arnhem was lange tijd bezig om via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord een redding te bewerkstelligen. Met die procedure kan een club een doorstart maken en via een schuldsanering weer gezond worden. Voor Vitesse lukt die regeling echter niet om twee redenen. Ten eerste is er niet genoeg tijd voor de club en ten tweede is de procedure niet handig voor bedrijven met één grote schuldeiser, zoals Vitesse.

Voor Vitesse zijn de komende 24 uur cruciaal in de strijd om het behoud van de club. De Arnhemmers moet voor woensdag 12.00 uur een reddingsplan met een sluitende begroting indienen bij de KNVB. De licentiecommissie zal dan donderdag uitspraak doen of Vitesse de proflicentie terugkrijgt. Is dit niet zo, dan lijkt het doek toch echt gevallen voor de club. 

Enkel een kort geding kan die beslissing nog omdraaien en de KNVB heeft al zo vaak uitstel gegeven dat het er niet op lijkt dat ze dat ook nog door laten gaan.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!