Meulensteen ruilt Vitesse in voor Sampdoria

Vitesse krijgt financiële meevaller en ontvangt enkele tonnen voor middenvelder

25 juli om 21:18

Melle Meulensteen heeft Vitesse officieel ingeruild voor een avontuur bij Sampdoria. De Arnhemmers krijgen daardoor een financiële meevaller, want met de transfer zouden enkele tonnen gemoeid zijn.

De transfer lijkt uit het niets te komen, maar het is algemeen bekend dat veel Vitesse-spelers op zoek waren naar een nieuwe uitdaging door de huidige situatie. Meulensteen werd in twee seizoenen geleden voor een miljoen euro overgenomen van RKC Waalwijk. Sindsdien was hij vaste kracht op het middenveld van de Arnhemmers. Door de onzekerheid over het voortbestaan van de club kiest Meulensteen echter eieren voor zijn geld.

Meulensteen spreekt nog mooie woorden over Vitesse in zijn dankwoord. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Vitesse en ben dankbaar voor de kansen die ik hier heb gekregen. Het is een moeilijke beslissing geweest om te vertrekken, vooral in deze uitdagende periode voor de club. Toch zie ik de overstap naar Sampdoria als een nieuwe uitdaging en een kans om mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil iedereen bij Vitesse, inclusief de supporters, bedanken voor hun steun en vertrouwen."

Sampdoria komt uit op het tweede niveau van Italië. De ploeg waar Andrea Pirlo trainer is eindigde vorig seizoen nog als zevende in de Serie B.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!