'Brobbey Bergwijn later dan internationals'

'Ajax overwoog mede door 'sportieve klappen' geen ingekorte vakantie sterkhouders'

30 juli om 11:47

Ajax heeft door de spierblessures en 'sportieve klappen' niet overwogen om de vakantie van Steven Bergwijn en Brian Brobbey in te korten. Het duo keerde later terug dan de internationals van Feyenoord en PSV. Egid Kiesouw, voormalig fysiektrainer van PSV, kan dat begrijpen.

Terwijl Jusin Bijlow en Lutsharel Geertruida zich vorige week al meldden bij Feyenoord en een paar dagen later ook Joey Veerman en Jerdy Schouten terugkeerden bij PSV, genoten Bergwijn en Brobbey nog van hun vakantie. Het duo speelde door blessureleed niet alles in de Eredivisie en ook op het EK kwamen ze niet veel aan spelen toe. Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax desondanks, mede door de spierblessures en 'sportieve klappen', niet heeft gedacht aan een verkorte vakantie voor Brobbey en Bergwijn.

Kiesouw begrijpt die beslissing van de Amsterdammers. "Drie weken is normaal gesproken een prima periode van vakantie na een eindtoernooi", steekt de voormalig fysiektrainer van PSV van wal. "Mensen denken vaak aan het fysieke herstel, maar je moet spelers ook de gelegenheid geven om mentaal bij te tanken na een zwaar seizoen." Dat de spelers van Feyenoord en PSV een kleinere fysieke inhaalslag zouden maken ten opzichte van hun teamgenoten door vroeger terug te keren vindt Kiesouw 'te kort door de bocht'.

"Het gaat er niet om hoelang spelers vrij krijgen", benadrukt Kiesouw. "Sommigen krijgen 'slechts' twee weken, wat dan later in het seizoen wordt gecompenseerd. Waar het om gaat, is dat je als staf je spelers fysiek zo lang mogelijk fit en geestelijk zo lang mogelijk fris houdt. Vakantie is daarbij zeker nodig, maar veel belangrijker nog is het programma en het maatwerk dat de club daarna aanbiedt aan de spelers."

Een programma is nu net wat Brobbey en Bergwijn ook meekregen tijdens hun vakantie. Francesco Farioli liet zich ook al uit over de het duo, dat uiteindelijk maandag terugkeerde bij de Amsterdammers. "Zoveel dagen rust of vakantie pakken viel onder de opties voor de spelers", legde Farioli donderdag uit. "Ze zijn erin geslaagd om binnen hun vrije tijd op vakantie te gaan. En inmiddels zijn ze vijf dagen aan het werk met hun fitnesscoach."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!