'Avila, Akpom en Medic mogen weg bij Ajax'

'Selectie Ajax volledig op de schop: ook ander drietal lijkt te mogen vertrekken'

30 juli om 11:11
Laatste update: 30 juli om 11:26

In navolging van Owen Wijndal, Borna Sosa, Silvano Vos en Benjamin Tahirovic lijkt er ook geen plek meer bij Ajax voor Gaston Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom. Dat meldt Het Parool.  

Francesco Farioli en co. hebben besloten dat voor Wijndal, Sosa, Vos en Tahirovic geen plaats meer is bij Ajax 1. Volgens Het Parool gaat het om een tijdelijke maatregel. 'Maar er gaat een duidelijk signaal vanuit. Ajax wil dat de spelers vertrekken', klinkt het.

De verkoop van meerdere spelers is op sportief en financieel gebied noodzakelijk. De Amsterdammers moeten zo'n twintig miljoen euro bezuinigen op de voetbaltak en sportief gezien vormden er zich problemen op de training. 'Wanneer Farioli op de training elf tegen elf speelt, zit de bank vol met wisselspelers. Daarnaast is het verkopen van spelers nodig om zelf spelers aan te kunnen trekken.'

Naast het eerder genoemde viertal is er volgens Het Parool dus ook geen plek meer voor Ávila, Medić en Akpom. Een vertrek van dat drietal hangt al langer in de lucht. Vanwege zijn knieblessure zal Ávila deze zomer zeer waarschijnlijk niet verkocht worden. Medić is zich ervan bewust dat hij geen basisplaats af zal dwingen bij Ajax. Akpom gaf al vaker aan dat hij niet weer een heel seizoen op de bank wil zitten als tweede spits. Met de aanwezigheid van Brian Brobbey lijkt een vertrek onvermijdelijk. Zeker als de Amsterdammers Wout Weghorst nog weten te strikken. 

Volgens Het Parool is het 'ontmoedigingsbeleid' van Alex Kroes en co. een gevolg van de 'wankelende technische koers' van de afgelopen jaren. Zo werden er intern kanttekeningen geplaatst bij de sportieve en mentale kwaliteit van Wijndal, maar toch beslooten Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra om de linksback van AZ over te nemen. Ondanks een negatief oordeel van de scouting over linksback Sosa en middenvelder Tahirović trok technisch directeur Sven Mislintat het duo toch aan en ook middenvelder Vos kreeg een contractverlenging van de veelbesproken Duitser.