'Feyenoorders moeten koerswijziging Priske accepteren'

'Dominante Feyenoorders moeten het accepteren, anders heeft Priske een probleem'

30 juli om 10:58

Foppe de Haan hoopt dat Brian Priske de juiste keuze heeft gemaakt door Feyenoord in een ander systeem te laten spelen. De eerste echte test voor de Rotterdammers, het oefenduel met Benfica, ging hopeloos verloren. De opvolger van Arne Slot heeft de steun van de bepalende spelers van Feyenoord nodig, vertelt De Haan. 

De voormalig trainer van onder meer sc Heerenveen meent wel dat trainers het tegenwoordig veel lastiger hebben, omdat de selectie voor de start van de competitie vaak nog niet compleet is of er juist nog spelers op het laatste moment vertrekken. "In mijn tijd werkte je bij de start van het seizoen nagenoeg al met je complete selectie. Trainers van nu hebben het veel lastiger, al helemaal wanneer ze een elftal op een andere manier willen laten spelen", laat De Haan optekenen door het Algemeen Dagblad.

Een nieuwe stijl in een voetbalteam slijpen gaat niet van de een op de andere dag, aldus De Haan. "Soms gaat het razendsnel, zoals ik bij Heerenveen heb meegemaakt. Maar bij Ajax Cape Town had ik er een half jaar voor nodig. Het kan een moeizaam proces zijn, dat moet je niet onderschatten."

Volgens de oud-trainer is het van cruciaal belang dat de 'dominante voetballers' van Feyenoord de koerswijziging van Priske accepteren. "Dat is de voornaamste uitdaging van een trainer. Zodra bepalende spelers 'op slot' blijven, niet bereid zijn om te veranderen, dan heb je als trainer een probleem."

De Haan geeft toe dat hij niet weet hoe de vork bij Feyenoord in de steel steekt. "Maar de 5-0 nederlaag tegen Benfica doet het vertrouwen geen goed. Je wordt even met je neus op de feiten gedrukt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!