Priske zeer positief over voorbereiding Feyenoord

Priske roemt 'krachtige' Feyenoord-aankoop: 'Maar is natuurlijk lastig voor hem'

28 juli om 21:18

Brian Priske is zeer te spreken over de voorbereiding van Feyenoord, die zondagavond wordt afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Benfica in Lissabon. Het gaat 'elke dag beter', vindt de Deense trainer.

"Het wordt elke dag beter, we zijn echt bezig om iets op te bouwen en samen te werken. Dat is heel belangrijk", zegt Priske bij Feyenoord One. De Rotterdammers waren deze week op trainingskamp in het Oostenrijkse Saalfelden en strijden zondagavond in Portugal om de Eusébio Cup. "Als ik naar die gasten kijk, hoe ze met elkaar zijn... ze hebben veel energie, op en naast het veld."

Een week voor het duel om de Johan Cruijff Schaal (zondag 4 augustus) ziet Priske dat zijn ploeg er bijna klaar voor is om de strijd aan te gaan. "Tactisch wordt het beter en beter, individueel ook. We moeten ook beter worden, want het seizoen begint bijna. We missen nog een paar spelers met blessures, maar ik ben tevreden met de spelers die we nu hebben.'

Ook over zomeraankoop Jeyland Mitchell is Priske tevreden, ook al zijn de omstandigheden niet makkelijk. "Hij is heel krachtig, hij moet concurrentie verzorgen achterin. Ik denk dat de groep hem goed opneemt, maar het is natuurlijk lastig voor hem. Hij had een lange reis, de taal is moeilijk. Gelukkig hebben we wat spelers uit Noord- en Zuid-Amerika in de groep, dat maakt het makkelijker voor hem."

De opstelling van Feyenoord tegen Benfica: Bijlow, Kasanwirjo, Beelen, Hancko; Nieuwkoop, López; Geertruida, Zerrouki; Hadj Moussa, Gimenez, Paixão.