Ajax in de wachtkamer: 'Weghorst voert gesprekken in Turkije'

'Trabzonspor wil Ajax dwarszitten: Turken praten met Nederlandse spits'

30 juli om 09:24
Laatste update: 30 juli om 11:37

Wout Weghorst heeft gepraat met Trabzonspor over een transfer naar Turkije. Dat beweert het Turkse Fanatik. Weghorst, die tot medio 2025 een contract heeft bij Burnley, werd de afgelopen maanden stevig gelinkt aan Ajax.

De geluiden over de interesse van Trabzonspor in Weghorst zijn niet nieuw, want het was al even bekend dat de Turken Weghorst hoog op het lijstje hebben staan. Nu zou Trabzonspor de volgende stap hebben genomen en met de 31-jarige spits gesproken hebben over een transfer. 'Eerder leek Weghorst niet overtuigd, maar nu klinkt de speler gematigder', schrijven de Turken, die weten dat Trabzonspor ook kijkt naar Paul Onuachu van Southampton. 

Weghorst werd de afgelopen weken meermaals in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar zit voorlopig nog in de wachtkamer. De Amsterdammers moeten eerst spelers verkopen voordat het bij Burnley aan kan kloppen. Naar verluidt verlangen de Engelsen zo'n vijf miljoen euro.

Daar waar Trabzonspor blijft hengelen naar Weghorst, haakte FC Twente vorig week juist definitief af. De Tukkers haalden met Sam Lammers de gewenste aanvallende versterking in huis. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!