Kulenovic naar Heracles

Heracles schakelt na blessure topscorer en haalt voor recordbedrag nieuwe spits

29 juli om 17:11

Heracles Almelo heeft met Luka Kulenovic een nieuwe spits binnengehaald. De Kroaat komt over van het Tsjechische Slovan Liberec en heeft een vierjarig contract getekend in het Asito Stadion. De club laat weten dat de aanvaller de duurste aankoop in de clubgeschiedenis is. 

Via de clubkanalen maakt Heracles de komst van recordaankoop Kulenovic bekend. De komst van de spits was broodnodig, nadat Jizz Hornkamp vorige week een blessure opliep waardoor hij lange tijd uit de roulatie is. Met de nieuwe spits heeft trainer Erwin van de Looi voorin weer een extra optie.

Nico-Jan Hoogma is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. "Luka is de fysiek sterke spits die we graag wilden hebben en we zijn blij dat we deze recordtransfer voor Heracles Almelo hebben kunnen afronden', aldus de technisch directeur op de website van Heracles. Kulenovic is nog niet helemaal fit, maar dat zal geen problemen vormen volgens Hoogma. "Luka werkt op dit moment nog een individueel programma af en hoewel hij de competitiestart waarschijnlijk niet gaat halen, zit hij dicht tegen volledige fitheid aan."

Kulenovic kwam sinds 2023 uit voor Slovan Liberec. In Almelo gaat hij spelen met nummer 19. De Almeloërs beginnen in de Eredivisie op zondag 11 augustus bij Sparta Rotterdam. Vermoedelijk kan de nieuwe spits dan nog niet in actie komen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!