Aad de Mos windt zich op over linksbackpositie van PSV

De Mos windt zich op over grootste pijnpunt van PSV: 'Moet écht opgelost worden'

29 juli om 15:28
Laatste update: 30 juli om 10:44

Aad de Mos vindt dat PSV deze transferzomer koste wat kost een linksback moet halen. De voormalig trainer vertelt in een video-item van het Eindhovens Dagblad dat die positie al jarenlang het ondergeschoven kindje is in Eindhoven. 

PSV leeft met behoorlijk wat defensieve kopzorgen toe richting het nieuwe seizoen. Sergiño Dest is geblesseerd, evenals Mauro Júnior en Armando Obispo. De blessure van Olivier Boscagli lijkt mee te vallen, maar met het vertrek van Patrick van Aanholt is de spoeling achterin ook weer wat dunner geworden. "Dit moet nu eindelijk eens een keer opgelost worden bij PSV. Het is altijd een pijnpunt geweest", begint De Mos, doelend op de linskacbpositie. 

"Na Jan Heintze is het eigenlijk nooit opgelost. Er moet écht iets gebeuren met een hoogwaardige speler die aanzien heeft, want de verdediging blijft een pijnpunt", vervolgt De Mos, die tussen 1993 en 1994 trainer was in Eindhoven. "Je bent ook Ramalho kwijt, en dat zal je ook wel gaan merken in sommige wedstrijden. Daar ben ik van overtuigd. Flamingo beviel me goed, maar dat moet allemaal nog gaan passen met Boscagli samen."

De Mos laat vervolgens de namen vallen van onder anderen Oleksandr Zinchenko en Ricardo Rodriguez. "We hebben ze allemaal gehad op een blauwe maandag, maar geen een was dé linksback voor dit PSV."