Bod van PSV op Van den Berg ligt hoger dan 10 miljoen

'Bod van PSV op Van den Berg ligt hoger dan 10 miljoen, Slot houdt poot stijf'

29 juli om 14:15

Het bod dat PSV afgelopen week heeft uitgebracht op Liverpool-verdediger Sepp van den Berg, ligt in werkelijkheid hoger dan de 10 miljoen euro waar Fabrizio Romano over repte. Volgens het Eindhovens Dagblad komt de aanbieding meer in de buurt van een bedrag tussen de 12,5 en 15 miljoen euro. 

Kort voor de bevestiging van het ED bracht Romano naar buiten dat PSV zich eind vorige week op Anfield heeft gemeld met een bod van 10 miljoen euro. In werkelijkheid ligt dat bedrag dus hoger. De Eindhovenaren hebben inderdaad 10 miljoen euro cash geboden, maar willen het bedrag middels meerdere bonussen opschroeven naar 12,5/15 miljoen euro. 

Duidelijk is dat het voor Liverpool in ieder geval nog niet genoeg is. De club van manager Arne Slot is vooralsnog niet bereid om water bij de wijn te doen en verlangt 20 miljoen euro voor de centrale verdediger. Daarnaast is Slot gecharmeerd van Van den Berg, die hij nu van dichtbij meemaakt tijdens de voorbereidingstour in de Verenigde Staten. Ook om die reden mag hij niet zomaar vertrekken. 

PSV wil vooralsnog niet richting de 20 miljoen euro, 'en komt nu uit op 12 of iets daarboven', zo is te lezen. Het is een reëel scenario dat de landskampioen uiteindelijk bereid is om 15 miljoen te bieden. Dat is in ieder geval al een stuk meer dan Hoffenheim, dat ook interesse heeft in Van den Berg. 

PSV, dat kampt met defensieve zorgen, heeft nog vijf weken om zich te versterken met Van den Berg, die zelf ook welwillend staat tegenover een transfer naar de Eredivisie. Het is echter niet duidelijk of directeur Earnest Stewart bereid is om nog zo lang te wachten. 'Vermoedelijk nog wel enkele weken, maar daarna moet er wel een keer schot in de zaak komen', schetst het ED

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!