Feyenoord verliest op pijnlijke avond van Benfica

Uiterst pijnlijke avond voor Feyenoord: Benfica met 5-0 te sterk in Portugal

28 juli om 22:50
Laatste update: 29 juli om 06:50

Feyenoord beleefde zondag een bijzonder pijnlijke avond, met als reden de nederlaag tegen SL Benfica. In Lissabon werd het 5-0 voor de Portugezen, die door de overwinning beslag leggen op de Eusébio Cup.

Alhoewel Feyenoord verrassend aan de wedstrijd begon, met basisplekken voor Neraysho Kasanwirjo en Anis Hadj Moussa en een plek op het middenveld voor Lutsharel Geertruida, werd het na negen minuten al duidelijk dat de Rotterdammers een zware dobber zouden hebben aan Benfica. Gianluca Prestianni, eerder deze zomer nog gelinkt aan PSV en Ajax, brak de ban door een afvallende bal achter doelman Justin Bijlow te knallen. Bijlow kreeg, in ieder geval zondag, de voorkeur boven Timon Wellenreuther.

Nog geen vijf minuten later was het ex-AZ'er Vangelis Pavlidis die de score verdubbelde én verdrievoudigde. Vooral de 3-0 was Feyenoord aan te rekenen, aangezien de opbouw daaraan voorafgaand niet helemaal vlekkeloos verliep. Zo stond Feyenoord binnen het kwartier met drie doelpunten achter.

De ruststand stond echter nog niet op het bord: Jan-Niklas Beste maakte er in de achttiende minuut 4-0 van, middels een afgeweken vrije trap.

Na rust drong Feyenoord wat meer aan en veranderde het spelbeeld langzaamaan. Na wissels van Geertruida, Santiago Gimenez en Hadj Moussa, waarvoor Ondrej Lingr, Ayase Ueda en Gjivai Zechiël invielen, kregen de Rotterdammers grotere kansen. Echter was het Benfica dat de score uitbreidde. Een doelpunt van oud-Ajacied David Neres werd in minuut 74 nog afgekeurd, maar vlak voor tijd knikte Arthur Cabral alsnog de 5-0 tegen de touwen.

Lang heeft Feyenoord niet om bij de pakken neer te zitten. Over zeven dagen is PSV de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.