Regelrechte nachtmerrie voor Feyenoord tegen Benfica

Regelrechte nachtmerrie voor Feyenoord: Benfica leidt na 18 minuten met 4-0

28 juli om 21:30

Het bezoek van Feyenoord aan Benfica draait uit op een regelrechte nachtmerrie. In de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding keek de ploeg van trainer Brian Priske binnen twintig minuten tegen een 4-0 achterstand aan.

Gianluca Prestianni, eerder deze zomer gelinkt aan PSV en Ajax, brak na negen minuten de ban door een afvallende bal achter doelman Justin Bijlow te rammen. Vervolgens ging het hard: Vangelis Pavlidis scoorde in de dertiende en veertiende minuut, gevolgd door de 4-0 van Jan-Niklas Beste.

De horrorstart in Lissabon is beroerd nieuws voor Feyenoord in de aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin PSV over zeven dagen de tegenstander is. De winnaar van de Eusébio Cup, die zondagavond op het spel staat in Estadio Da Lúz, lijkt na twintig minuten al bekend.

De opstelling van Feyenoord tegen Benfica: Bijlow, Kasanwirjo, Beelen, Hancko; Nieuwkoop, López; Geertruida, Zerrouki; Hadj Moussa, Gimenez, Paixão.