Oosting over Twente tegen Salzburg

Twente duikt in underdog-rol: 'RB Salzburg heeft mooie filosofie, maar wij ook'

28 juli om 15:42

Joseph Oosting duikt met FC Twente in de underdog-rol tegen Red Bull Salzburg. De Tukkers werden aan de Oostenrijkse topclub gekoppeld in de derde voorronde van de Champions League.

"Je gaat met elkaar Europa in en je moet voortborduren op hetgeen we gedaan hebben in het eerste jaar", steekt Oosting van wal tegenover Voetbal International. "Een feit is dat we nu veel meer wedstrijden krijgen en dat het voor iedereen nieuw is. Voor de club, de organisatie, de spelers en de staf. Je probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden op hetgeen dat komen gaat en dan kijk ik vooral naar de manier van voetballen en de onderlinge afstemming. En in de voorbereiding ben ik daar dan wel tevreden over, al heb ik het dan niet over negentig minuten aaneengesloten. We zijn in fases heel erg dominant."

"Weet je, we kijken naar kansen en die zijn er altijd", vervolgt Oosting, ingaand op Champions League-tegenstander Red Bull Salzburg. Op 6 augustus spelen de Tukkers uit in Oostenrijk en de 13e wacht de beslissing in de eigen Grolsch Veste. "Het is een mooie uitdaging om te kijken hoe goed we zijn op dit niveau. We zijn de underdog, maar waarom zou het niet kunnen? We hebben niets te verliezen, alleen maar wat te winnen."

Naast het RB Salzburg van Pepijn Lijnders had Twente ook Rangers FC, Lille OSC en Slavia Praag kunnen loten. "Er zijn alleen maar goede ploegen, maar Red Bull is al jaren een toonaangevende club in Oostenrijk. Ze zijn nu voor het eerst in jaren geen kampioen geworden. We gaan er alles aan doen om het maximale eruit te halen. Het mag duidelijk zijn dat het lastig wordt, maar kansloos zijn we niet."

Oosting kan zijn lach soms niet bedwingen als hij ziet hoe RB Salzburg wordt neergezet in de media. "Je hoort altijd termen als de Red Bull-school, counter attacks, gegenpressing en weet ik allemaal wat. Allemaal hele mooie termen. Tegelijkertijd is voetbal ook een spel van de bal hebben. Ik denk dat wij heel goed kunnen voetballen en onder de druk vandaan kunnen spelen. Red Bull heeft een mooie filosofie, maar die hebben wij ook. We gaan het meemaken. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden en dan gaan we zien hoe we erop staan over twee wedstrijden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!