Twente speelt gelijk, AZ wint en NAC verliest weer

Twente kent geen goede generale richting Salzburg, NAC zet slechte reeks voort

24 juli om 21:05

FC Twente heeft geen ideale generale repetitie gehad voor de Champions League-voorronde tegen RB Salzburg. De Tukkers speelden doelpuntloos gelijk tegen Schalke 04. AZ won het oefenduel wel, terwijl promovendus NAC weer verloor.

FC Twente - Schalke 04: 0-0
Twente begon de wedstrijd tegen de Duitsers met een sterke opstelling, maar die elf konden niet geheel overtuigen. Met spelers als Ricky van Wolfswinkel, Daan Rots en Sem Steijn in de basiself lukte het Twente niet om te scoren tegen Schalke. De volgende wedstrijd van de Tukkers is 6 augustus. Dan wacht in Oostenrijk de eerste van twee wedstrijden tegen RB Salzburg in de voorronde van de Champions League.

AZ - Aris Thessaloniki: 2-1
Bij AZ lukte het scoren een stuk makkelijker in de oefenwedstrijd tegen het Griekse Aris Thessaloniki. Zico Buurmeester en Alexandre Penetra zorgden voor de doelpunten bij de ploeg van Maarten Martens. AZ oefent voor de seizoensstart nog tegen Atalanta Bergamo, Le Havre en Stoke City. 

NAC - OFI Kreta: 1-2
Promovendus NAC blammeerde zich dinsdag al door met 1-0 te verliezen van de Zeeuwse amateurs, maar in de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta werd het er niet beter op. Tegen de Grieken lukte het NAC wel om te scoren, maar door slordig balverlies maakte OFI Kreta één doelpunt meer. De Bredanaren kennen in ieder geval geen goede voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!