Taylor over mentale aspect bij Ajax

Mental coach helpt spelers bij Ajax: 'Veel jongens praten met hem, ik ook'

28 juli om 15:22

Kenneth Taylor heeft in gesprek met Voetbal International een boekje opengedaan over het mentale gedeelte van topsport bedrijven. De middenvelder erkent dat hij geregeld in gesprek gaat met Joost Leenders, die bij de Amsterdammers fungeert als mental coach.

Vorig seizoen was Taylor vaak de kop-van-jut als Ajax door de mand viel. De middenvelder kreeg de nodige kritiek, maar knokte zich in de tweede seizoenshelft knap terug bij de Amsterdammers. In gesprek met VI legt Taylor uit hoe hij omgaat met tegenslagen. Praten over het mentale gedeelte is onderdeel van het verwerken van dompers. "Daarvoor hebben we iemand bij de club, Joost Leenders, daar praten meerdere jongens weleens mee", aldus Taylor. "Ik ook wel, maar ik praat vooral ook veel tegen mezelf in de bovenkamer."

"Ik zie het soms misschien ook gewoon wat simpeler dan andere mensen: het is gebeurd, dan kan ik er ook niets meer aan veranderen", vervolgt Taylor. "Het enige dat ik kan doen is: man up, gewoon de volgende dag weer klaar staan en mijn best doen. Dat is mijn mentaliteit en hoe ik met alles in het leven sta. In mijn ogen gebeurt alles met een reden. Het gaat erom hoe je erop reageert en of je ervan leert. Dat is hoe ik erover denk. Misschien is dat wel iets te simpel soms, maar het helpt mij wel heel erg."

Toch deed de kritiek van buitenaf wel wat met de middenvelder. "Maar ik kan er letterlijk niets aan veranderen", reageert Taylor. "Ik kan andere mensen niet beïnvloeden, dat wil ik ook helemaal niet. Het fijne aan voetbal is: je hebt elke week wel één of twee wedstrijden waar je het weer kan laten zien. Misschien helpt dat wel en is die mentaliteit zo gekomen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!