Priske over Wellenreuther en Bijlow

Bijlow en Wellenreuther in afwachting: 'Pas dan duidelijk wie de eerste keeper is'

28 juli om 13:13
Laatste update: 28 juli om 15:45

Feyenoord heeft met Justin Bijlow en Timon Wellenreuther twee doelmannen die nadrukkelijk aanspraak maken op een plek onder de lat. Pas bij het eerste competitieduel met Willem II wordt duidelijk wie de eerste doelman wordt van de Rotterdammers. Dat maakt Brian Priske bekend in een interview met Voetbal International.

De finale van de Johan Cruijff Schaal tegen PSV staat zondag 4 augustus al op de planning. Het betekent niet zo dat de doelman van Feyenoord in dat duel ook eerste doelman is van de Rotterdammers dit seizoen. "In het competitieduel met Willem II zal ook duidelijk worden wie de eerste doelman is", maakt Priske duidelijk. De trainer van Feyenoord houdt bovendien niet van denken in termen als 'eerste en tweede' keeper. "Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren met de doelman die onder de lat staat. Maar ik heb wel veel vertrouwen in mijn doelman. Dat goede gevoel moet hij ook merken."

Wie de eerste keeper van Feyenoord ook zal worden, hij zal het volle vertrouwen krijgen van Priske. "Ik ben geen trainer die een keeper na een eerste fout direct gaat wisselen", aldus de Deen. "Het vertrouwen van mij en de keeperstrainer is belangrijk. Natuurlijk is de keuze moeilijk, want met Justin Bijlow en Timon Wellenreuther hebben we twee hele goede keepers, die in de basis kunnen staan."

Tot slot maakt Priske duidelijk wat hij verwacht van de sluitpost die uiteindelijk genoegen moet nemen met een rol als tweede viool. "De doelman die naast mij op de bank zal zitten, zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar dat moet ook. Dat geldt voor alle wisselspelers. Maar tegelijkertijd moet het hen ook kracht geven om de concurrentiestrijd aan te gaan."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!