'Feyenoord heeft Uruguayaan (17) binnen, vleugelspeler tekent meerjarig contract'

'Feyenoord heeft Uruguayaan (17) binnen, vleugelspeler tekent meerjarig contract'

27 juli om 14:42
Laatste update: 27 juli om 14:58

Feyenoord heeft Bruno Arady binnengehaald als nieuwe aanwinst, meldt 1908.nl. De Uruguayaanse buitenspeler tekent een meerjarig contract in Rotterdam en het is de bedoeling dat de speler via de jeugdelftallen zo snel mogelijk de stap naar Feyenoord 1 maakt. 

De zeventienjarige rechtspoot werd in Montevideo geboren en beschikt over een Italiaans paspoort. Arady verlaat Club Nacional de Football uit Uruguay en de club ontvangt daarvoor een transfervergoeding. Het is niet duidelijk welk bedrag Feyenoord overmaakt voor de speler. Arady zou minstens een driejarig contract tekenen. 

Volgens 1908.nl maakt de speler 'serieus kans om spoedig deel uit te maken van het eerste elftal'. Arady is van nature een rechtsbuiten, maar de tiener kan op alle posities in de aanval terecht. De aanvaller vliegt binnenkort naar Nederland om de laatste formaliteiten af te werken.

Feyenoord is bezig aan een lucratieve transferzomer. Mats Wieffer verliet de club voor 35 miljoen euro en inmiddels zijn al behoorlijk wat namen naar Rotterdam gehaald. Ondrej Lingr, Anis Hadj-Moussa, Jeyland Mitchell, Chris-Kévin Nadje, Devin Haen, Gijs Smal en Julián Carranza maakten al de overstap.