Beelen wil nog dominanter worden bij Feyenoord

'Ik moet nog dominanter worden bij Feyenoord, dat is de volgende stap'

28 juli om 10:35

Thomas Beelen had wat tijd nodig om zijn draai te vinden bij Feyenoord, maar voelt zich inmiddels als een vis in het water. De verdediger, die onder Arne Slot uitgroeide tot basisklant, wil doorgroeien en heeft een aantal doelstellingen voor ogen.  

"Als nieuwe speler ben je toch wat terughoudender, dat is logisch", vertelt Beelen aan Voetbal International over zijn eerste maanden als speler van Feyenoord. De van PEC Zwolle overgekomen verdediger moest zijn weg zien te vinden in Rotterdam-Zuid. "Je bent wat zoekende in een nieuwe omgeving. Met eten, waar ik ga zitten, tot hoe alles op het veld verloopt."

Gelukkig voor Beelen werd hij geholpen door zijn nieuwe teamgenoten. "Ik kwam ik een hele fijne, relaxte groep terecht, waardoor het snel goed aanvoelde." Nu de 23-jarige mandekker zich heeft ontpopt tot basisspeler, wil hij zich in het veld meer laten horen. "Ik ben meer bezig met de mensen om me heen. Dat is wel een belangrijk punt in mijn ontwikkeling."

Beelen, die van origine een middenvelder is, geeft aan veel te leren van David Hancko en Gernot Trauner. "Ik moet nog dominanter worden. Belangrijker zijn in plaats van alleen meevoetballen. Dat zijn wel gerichte volgende stappen die ik wil zetten in mijn ontwikkeling."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!