'Niet alleen Ajax aast op Eriksen: concurrentie Anderlecht'

'Ajax krijgt concurrentie: Belgen openen transferoffensief voor Eriksen'

27 juli om 21:05

Niet alleen Ajax, ook Anderlecht is in de markt voor Christian Eriksen. Volgens Het Nieuwsblad zinnen de Belgen op een 'heus transferoffensief' voor de Deense routinier van Manchester United.

Eriksen geldt als een belangrijk doelwit in Brussel: het contracteren van de 32-jarige middenvelder wordt gezien als een zware dobber, maar 'geen complete mission impossible'. Brian Riemer en Jesper Fredberg, respectievelijk de hoofdtrainer en sportief directeur van Anderlecht, zijn Deens en hopen een bijzondere slag te slaan.

Veel clubs volgen de situatie van Eriksen, die nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst bij Manchester United. Hij wordt vermoedelijk geen vaste basisspeler onder Erik ten Hag. Vorig seizoen kreeg Eriksen zestien keer een basisplaats. Het lijkt erop dat Manchester United openstaat voor een definitieve exit van de dure spelverdeler, die ook op huurbasis mét verplichte aankoopoptie zou kunnen vertrekken.

Eriksen staat volgens de laatste geruchten ook op de wensenlijst van Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en speelde er tussen 2010 en 2013 ruim 160 wedstrijden in de hoofdmacht. Zijn contract bij Manchester United loopt nog tot medio 2025.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!