'Ajax wil Eriksen op huurbasis terughalen naar Amsterdam'

'Ajax wil Eriksen op huurbasis terughalen naar Amsterdam'

24 juli om 16:07
Laatste update: 24 juli om 16:57

Een bijzonder transfergerucht uit Engeland: Ajax zou interesse hebben in een huurdeal met Manchester United. Volgens Sam C moet niemand minder dan Christian Eriksen terugkeren bij de club uit Amsterdam.

'Ajax is geïnteresseerd in het huren van Eriksen', schrijft de transferjournalist, die met name United volgt, op X. 'Manchester United heeft liever een deal met een verplichte koopoptie of een permanente transfer, maar er is ruimte voor onderhandeling', klinkt het verder. Ook merkt Sam C op dat Ajax eerst zal moeten verkopen, wil het genoeg middelen hebben om Eriksen naar Amsterdam te halen. Het is niet duidelijk hoe concreet de interesse van Ajax is en hoeveel United eventueel voor Eriksen zou verlangen. 

Sam C toonde eerder aan niet alleen kennis van zaken te hebben rondom Manchester United, maar ook Ajax. Hij meldde namelijk als eerste dat de Amsterdammers in onderhandeling waren met de Engelse manager Graham Potter. Ajax koos uiteindelijk voor Francesco Farioli. 

Eriksen en Ajax

Eriksen speelde tussen 2010 en 2013 ruim 160 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 32 keer scoorde en 65 assists gaf. Na zijn periode in Amsterdam vertrok de Deen voor ruim veertien miljoen euro naar Tottenham Hotspur. De 32-jarige Eriksen staat sinds de zomer van 2022 onder contract in Manchester en speelde sindsdien 72 duels voor The Red Devils. Zijn contract loopt nog tot medio 2025. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!