Oefenwedstrijd tussen AZ en Atalanta eindigt in gelijkspel

AZ en Atalanta houden elkaar in evenwicht: invaller Zeefuik bepaalt uitslag

27 juli om 17:21

Het oefenduel tussen AZ en Atalanta Bergamo is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Alkmaarders waren bezig aan een indrukwekkende oefenreeks, maar wisten zaterdag, tijdens de fandag, voor het eerst deze campagne niet te winnen. Voor Peer en Teun Koopmeiners was het een speciaal duel.

Na ruim een halfuur opende Troy Parrott de rekening. Met een kopbal verschalkte hij de Italiaanse defensie en gaf de nieuwe aankoop zijn visitekaartje af aan het Alkmaarse publiek. Dankzij het doelpunt van de Ier stond ook gelijk de ruststand op het scorebord.

Na een uur spelen kwam Atalanta op gelijke hoogte. Een schot van Ademola Lookman werd ongelukkig van richting veranderd, waardoor keeper Hobie Verhulst moest vissen. Laatstgenoemde kwam na de rust in het veld voor de debuterende Jeroen Zoet.

De treffer leek Atalanta goed te doen, want nog geen vijf minuten later scoorde de Italianen nogmaals. Het was Charles de Ketelaere die binnen mocht werken.

Lang kon Atalanta echter niet genieten van de voorsprong. Vlak voor tijd beukte Lequincio Zeefuik zich een weg door de Italiaanse defensie en hij rondde uiteindelijk op gedurfde wijze af. De eindstand van 2-2 was bepaald en de onderlinge strijd tussen de gebroeders Koopmeiners kreeg geen winnaar. Wel kan het grotendeels dominante AZ vertrouwen putten uit de strijd met de Europa League-winnaar van afgelopen seizoen.