AZ verlengt het contract van Peer Koopmeiners

AZ verlengt met teruggekeerde huurling: 'Is onwijs leerzaam geweest'

27 juli om 13:26

AZ heeft het contract van Peer Koopmeiners verlengd. De 24-jarige middenvelder krijgt na een seizoen op huurbasis bij Almere City de kans in Alkmaar en tekent bij tot de zomer van 2028.

"Bij deze club ben ik groot geworden, dus natuurlijk blijft het bijzonder om hier je contract te verlengen", vertelt een trotse Koopmeiners op de site van AZ. "Mijn verhuurperiodes zijn onwijs leerzaam geweest. Om een ander soort voetbal te spelen bij andere type clubs was goed om te ervaren. Ook om uit je vertrouwde omgeving te zijn. Daar trek je genoeg lessen uit."

Na verhuurperiodes bij Excelsior Rotterdam en Almere City wil Koopmeiners zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen laten zien bij AZ. "We hebben een goede energie in de spelersgroep. Zelf wil ik graag belangrijk zijn voor de club. Ik ben hier als jochie begonnen en dan is het een droom om in het stadion te spelen en prijzen te winnen."

Koopmeiners kwam afgelopen seizoen in elke Eredivisie-wedstrijd van Almere in actie en kende een uiterst succesvol jaar. Het broertje van Teun Koopmeiners schreef tien assists achter zijn naam. Op dezelfde dag als zijn contractverlenging staat hij om 15.00 uur met AZ tegenover het Atalanta Bergamo van zijn broer. "Vandaag (zaterdag, red.) sta ik tegenover mijn broer. Dat maakt het extra speciaal."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!