'Geduld Koopmeiners beloond: Juve slijt Soulé'

'Geduld Koopmeiners wordt beloond: Juve ontvangt 26 miljoen van AS Roma'

26 juli om 14:50

Juventus staat op het punt om de transfer van Matias Soulé naar AS Roma af te ronden. Bovendien tekent Dean Huijsen spoedig bij Bournemouth. Het geeft de Italiaanse topclub voldoende ruimte voor de volgende transferklappers, die van Jean-Clair Todibo én Teun Koopmeiners.

De Oranje-international heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Turijn deze zomer. Na een ijzersterk jaar bij Atalanta Bergamo, met twaalf doelpunten en vijf assists in 34 Serie A-duels, vindt hij het tijd voor de volgende stap. Koopmeiners zat echter nog in de wachtkamer doordat Juventus eerst spelers moest verkopen. Dat is nu (bijna) gelukt.

De Oude Dame heeft een akkoord bereikt met AS Roma over Soulé, meldt Fabrizio Romano. De 21-jarige Argentijnse buitenspeler levert minstens 26 miljoen euro op. Door twee miljoen aan 'eenvoudige' bonussen en twee miljoen aan 'moeilijke' bonussen zou dat bedrag nog verder kunnen oplopen. Juve bedingt bovendien een doorverkooppercentage van tien procent.

Eerder werd al gemeld dat Juventus meteen na het vertrek van Soulé weer bij Atalanta wil aan kloppen. De Europa League-winnaar heeft wel een stevig prijskaartje van zestig miljoen euro om de voormalig aanvoerder van AZ gehangen. Zelf is Koopmeiners al weken persoonlijk akkoord met de 36-voudig Italiaans kampioen. Het is de verwachting dat beide clubs er uit gaan komen en de Nederlander een fraaie transfer maakt.

Juventus maakt daarnaast werk van de komst van Jean-Clair Todibo. De Franse verdediger moet op huurbasis overkomen van OGC Nice, met een verplichte aankoop in de zomer van 2025. Door de transfer van Huijsen naar Bournemouth heeft Juve ook de ruimte om Todibo te halen.

Juventus trok deze zomer al de buidel voor doelman Michele di Gregorio, linksback Juan Cabal en middenvelders Douglas Luiz en Khéphren Thuram. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!