Utrecht werkt vermakelijk tweeluik af met Lens, Twente gaat twee keer onderuit

27 juli om 15:48
Laatste update: 27 juli om 15:57

FC Utrecht heeft zaterdagmiddag een interessant tweeluik afgewerkt in twee oefenduels met RC Lens. De Utrechters wonnen het eerste duel knap met 2-1 en maakten er in de tweede wedstrijd een doelpuntenfestijn van met een 4-5 nederlaag. FC Twente ging twee keer onderuit in besloten oefenduels met SC Paderborn.

FC Utrecht - RC Lens 2-1 en 4-5
Utrecht zette voor het eerste duel vooral de vertrouwde basiskrachten aan het werk met namen als Nick Viergever, Jens Toornstra en David Min. Een opvallende gebeurtenis na een klein half uur spelen is dat Lens-trainer Will Still met rood werd weggestuurd vanwege commentaar op de wedstrijdleiding. Toch kwam Lens aan de leiding: na 35 minuten spelen was het Angelo Fulgini die de score opende. Vlak voor rust deed Toornstra wat terug: de middenvelder schoot bijna vanaf eigen helft en verraste de doelman: 1-1.

Een kwartier voor tijd kwamen Can Bozdogan, Noah Ohio en Rafik El Arguioui binnen de lijnen voor Alonzo Engwanda, David Min en Zidane Iqbal. In de slotfase kwam Utrecht alsnog op voorsprong door Siebe Horemans en werd het eerste duel met 2-1 gewonnen.

In het tweede duel was er meer ruimte voor wisselspelers en liep de score hoog op. Anthony Descotte zorgde na negen minuten al voor de Utrechtse voorsprong. Lens reageerde echter gelijk en de twee ploegen wisselden de rest van de wedstrijd doelpunten af. Tom Pouilly zorgde uiteindelijk voor de 4-5 voor Lens.

FC Twente - SC Paderborn 0-2 en 0-1
FC Twente nam het in twee besloten oefenduels op tegen Paderborn en kon beide keren niet winnen. In het tweede duel startte aanwinst Sam Lammers in de basis. In de eerste wedstrijd benutte Paderborn na ruim een half uur spelen een strafschop. Vlak voor tijd viel ook nog de 0-2 voor Paderborn.

In het tweede duel kon Lammers in de eerste helft niet het verschil maken. Het duel leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar Paderborn wist in de slotfase alsnog te scoren, waardoor ook het tweede oefenduel verloren ging voor de Tukkers.