Priske evalueert zijn eerste weken bij Feyenoord

Priske evalueert eerste weken bij Feyenoord: 'Ben heel positief over het niveau'

27 juli om 08:15

Brian Priske beoordeelt tijdens het trainingskamp in Oostenrijk zijn eerste weken bij Feyenoord en de staat van zijn nieuwe selectie. De Deense oefenmeester heeft het stokje bij Feyenoord inmiddels overgenomen van Arne Slot en is druk bezig met het leggen van de eerste accenten.

"We hebben een hele goede week gehad in Saalfelden", vertelt Priske in gesprek met Voetbal International. "We hebben onder uitstekende omstandigheden kunnen trainen en hebben op fysiek aspect veel kunnen doen. Daarnaast ben een week met elkaar op pad, dus je leert elkaar nog beter kennen. Voor mij als nieuwe trainer is dat natuurlijk heel prettig en belangrijk. Ik zie iedereen op een andere manier dan in Rotterdam. Als staf hebben we ook meer mogelijkheden om met de spelers van gedachten te wisselen."

Priske maakte op het trainingskamp voor het eerst écht kennis met het niveau van zijn nieuwe spelersgroep. "Ik ben heel positief over het niveau van de selectie. Het is een groep met een hoog niveau, met veel verschillende spelers, qua kwaliteiten, maar ook qua karakters en nationaliteiten. We hebben nu een iets ander systeem dan de spelers gewend zijn, maar ik vind dat we al hele goede stappen maken", aldus de Deen.

In Rotterdam-Zuid moet Priske de geliefde Slot doen vergeten. Bezig met zijn voorganger is hij echter niet. "Het maakt voor mij echt niet uit dat ik na een succesvolle trainer als Arne Slot begin. Ik heb heel veel respect voor hem en zijn werk. Maar ik zit nu al dertig jaar in het voetbal: ik heb alles meegemaakt in de kleedkamer en in de trainerskamer. Er wordt altijd over trainers en ex-trainers gepraat, maar ik ben helemaal niet bezig met het werk van Slot en zijn prestaties hier. Ik probeer het nu op mijn manier zo goed mogelijk te doen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!