FC Twente strikt Sam Lammers

FC Twente heeft gewenste spits binnen: Lammers tekent tot 2027 in Enschede

26 juli om 20:27
Laatste update: 26 juli om 22:07

FC Twente heeft Sam Lammers gepresenteerd. De spits komt over van Rangers FC en heeft in Enschede zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. Twente betaalt ongeveer 3 miljoen euro aan de Schotse topclub. 

De transfer van Lammers naar Twente diende zich al even aan, maar is nu in kannen en kruiken. De 27-jarige centrumspits werd de afgelopen weken begeerd door meerdere clubs. FC Utrecht, dat hem de tweede helft van het afgelopen seizoen huurde van Rangers, wilde graag met hem door. De Domstedelingen beschikten echter niet over de financiën om een nieuwe huurdeal te realiseren. 

Ook NEC klopte aan voor de 27-jarige Lammers, die bij Rangers geen perspectief op speeltijd meer had. Bij Twente kan de oud-PSV'er zich opmaken voor Champions League-voetbal. Binnenkort wacht het voorronde-tweeluik met RB Salzburg. "Met de trainer en Arnold heb ik de afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd. Ik heb daar een ontzettend positief gevoel aan overgehouden. Daarnaast spreekt de club FC Twente voor zich. Waar ze mee bezig zijn spreekt me heel erg aan. We gaan sowieso al Europees voetbal spelen en hopelijk gaan we de Champions League in. Ik ga mijn best doen om daar aan mee te helpen", vertelt hij op de clubsite. 

Ook Bruggink, technisch directeur van Twente, is (logischerwijs) in zijn nopjes met de transfer. "Hij is een heel complete spits met veel ervaring, zowel nationaal als internationaal. In het laatste half jaar bij FC Utrecht heeft Sam laten zien over welke capaciteiten hij beschikt. Hij scoort niet alleen gemakkelijk, maar is ook een uitstekende voetballer."

Lammers sluit direct aan bij Twente, dat door de komst van Lammers nu vrijwel zeker niet meer in zee lijkt te gaan met Wout Weghorst. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!