Mols ziet Lammers als 'ideale Twente-spits'

'Lammers absoluut een zekerheidje, Schots voetbal gewoon niets voor hem'

26 juli om 14:34
Laatste update: 26 juli om 14:56

Michael Mols juicht de stap van Sam Lammers naar FC Twente toe. De oud-topschutter is enthousiast over de kwaliteiten van de 27-jarige spits, die volgens hem uitstekend bij de Tukkers past.

"Met zijn techniek, creativiteit en het vermogen om kansen te creëren, is hij een speler die heel goed past bij de manier hoe Twente speelt. Een ideale spits voor Twente", stelt Mols van wal in gesprek met ESPN. De twee delen spoedig een verleden bij FC Utrecht, Rangers en dus ook Twente. Daar houdt de vergelijking niet op. "Ik vergelijk hem een beetje met mezelf van vroeger. Hij wil zichzelf altijd eerst vrijspelen voordat hij op doel schiet. Soms moet hij gewoon sneller schieten.''

Mols vindt het jammer dat Lammers niet geslaagd is bij Rangers. De Schotse topclub betaalde vorige zomer nog meer dan vier miljoen euro voor de ex-PSV'er, die echter niet uit de verf kwam op Ibrox. "In mijn tijd had ik spelers om me heen die mij ondersteunde, dat heeft hij niet gehad. Het was voor hem dus een stuk moeilijker." Hij denkt dat beide partijen er goed aan doen om uit elkaar te gaan. "Nee, het Schotse voetbal is gewoon niks voor hem. Hij komt veel beter tot zijn recht in Nederland, dat hebben we nu weer kunnen zien bij Utrecht. En Twente is dan weer een stapje hogerop."

De Enschedese club betaalt ongeveer 2,5 miljoen euro voor Lammers. Door bonussen kan dat nog flink oplopen. Is hij een gokje of een zekerheidje? "Voor het Nederlandse voetbal is het absoluut een zekerheidje. De stap naar Twente is heel goed voor hem, nu ligt het aan hemzelf of het een succes wordt of niet."

Onder meer Voetbal International meldt dat de deal bijna in kannen en kruiken is. Lammers tekent voor drie jaar in De Grolsch Veste.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!