Vaclav Cerny op huurbasis naar Rangers FC

Cerny vindt één jaar na miljoenenexit bij FC Twente onderdak in Schotland

26 juli om 13:54
Laatste update: 26 juli om 17:00

Vaclav Cerny is volgend seizoen speler van Rangers FC, zo bevestigt de Schotse topclub via de eigen kanalen. Cerny komt op huurbasis over van VfL Wolfsburg. Er wordt geen melding gemaakt van een optie tot koop.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Rangers heeft de komst van Cerny vrijdagmiddag bevestigd. De 26-jarige Tsjech speelt komend seizoen op huurbasis voor de Schotten. Hij reageert via de clubkanalen van Rangers enthousiast op zijn nieuwe uitdaging.

"Het is een heel mooie dag voor mij. Ik ben heel blij om hier te zijn en kan niet wachten om te starten", begint Cerny. "Vanaf de eerste gesprekken met de trainer had ik een goed gevoel. Vanaf dat moment ging het allemaal vrij snel. Ik was blij met het contact en wil snel mooie dingen gaan meemaken hier."

Ook trainer Philippe Clement is blij met zijn versterking. "Ik ben heel blij dat ik Vaclav mag verwelkomen bij de selectie. Hij is een speler met belangrijke ervaring in het Europese voetbal. Hij heeft zijn aanvallende kwaliteiten al bewezen in de Eredivisie en bij Wolfsburg. Ik voel dat wij hem als club kunnen helpen om nieuwe levels te bereiken en ik kijk er naar uit om te zien wat dit seizoen voor hem gaat brengen bij Rangers", besluit de Belg.

Cerny maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Wolfsburg voor acht miljoen euro. In zijn tot nu toe enige seizoen voor de Duitsers kwam de oud-speler van Ajax tot 25 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en één assist. Cerny heeft in Wolfsburg nog een contract tot medio 2027.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!