Cerny naar Rangers FC op huurbasis

'Cerny gaat Wolfsburg na een seizoen verlaten: Schotse topclub nadert huurdeal'

24 juli om 19:36

Vaclav Cerny gaat komend seizoen in Schotland spelen. De Duitse tak van Sky Sport weet dat Rangers FC de vleugelaanvaller zo goed als zeker op huurbasis gaat overnemen van Wolfsburg. 

Volgens Florian Plettenberg, journalist van Sky Sport, bevinden de onderhandelingen tussen Rangers en Wolfsburg zich in een vergevorderd stadium. De vleugelaanvaller zal op korte termijn groen licht krijgen om af te reizen naar Schotland, waar hij vervolgens medisch gekeurd wordt en een contract zal tekenen. 

Er wordt geen melding gemaakt van een optie tot koop in de huurdeal tussen Rangers en Wolfsburg, daar waar Cerny nog een contract heeft tot medio 2027. De Duitse club nam de Tsjechische aanvaller vorige zomer over. In zijn eerste seizoen kwam de oud-speler van Ajax tot 25 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en één assist. 

Cerny was afgelopen zomer ook nog actief op het EK in Duitsland. Met Tsjechië strandde hij na nederlagen tegen Portugal en Turkije, en een gelijkspel tegen Georgië, in de groepsfase.