Te Kloese heeft volledig vertrouwen in Priske

Te Kloese na grondig scoutingswerk: 'Alle vertrouwen in dat hij succesvol wordt'

26 juli om 08:54

Dennis te Kloese wacht rustig af wat komen gaat op de transfermarkt. De algemeen directeur van Feyenoord is al behoorlijk tevreden over de selectie en benadrukt dat de Rotterdammers niet hoeven te verkopen.

"Het is een atypische transferperiode tot dusver, met dank aan het EK, de Copa América en nu de Olympische Spelen. Qua grote transfers is de markt nog niet echt op gang gekomen in Europa", begint Te Kloese in het Algemeen Dagblad. "In die zin is Feyenoord een uitzondering, met de verkoop van Mats Wieffer aan Brighton & Hove Albion voor een recordbedrag. Daar zijn we heel trots op."

Te Kloese beaamt dat er wel veel interesse is in Feyenoord-spelers. "We hebben ook nogal wat goede jongens rondlopen natuurlijk. Concreet is vooralsnog niets. We zitten gelukkig ook niet in de situatie dat we móeten verkopen." Ook qua inkomende transfers is het nu rustig. "We zijn ambitieus en daarom altijd op zoek naar beter. Maar we gaan niet halen om het halen. Ik heb heel veel vertrouwen in deze selectie. En vergeet niet dat we met het aantrekken van bijvoorbeeld Julián Carranza al hebben geanticipeerd op het mogelijke vertrek van Santiago Gimenez. Al hebben we het liefst dat Santi nog een jaar bij Feyenoord blijft."

Te Kloese is ervan overtuigd dat de Feyenoord-selectie ook bij Brian Priske in goede handen is. De Deen heeft succescoach Arne Slot opgevolgd. "Het vertrek van één man moet niet betekenen dat de club volledig in elkaar knalt. Zoals we spelers scouten, scouten we ook trainers. We zijn bijvoorbeeld viermaal bij Sparta Praag geweest om te zien hoe hij omgaat met bijvoorbeeld zijn assistenten en de vierde official."

"Ik heb er echt alle vertrouwen in dat hij succesvol wordt bij Feyenoord. En dat móet ook, natuurlijk. Na het halen van een Conference League-finale, het landskampioenschap en nu voor de tweede maal op rij Champions League-plaatsing ligt de lat hoog bij Feyenoord", besluit Te Kloese.