Te Kloese vindt niet dat Feyenoord Ajax voorbij is gestreefd

Te Kloese vindt niet dat Feyenoord Ajax voorbij is gestreefd: 'Is gewoon niet zo'

25 juli om 17:15

Dennis te Kloese vindt niet dat Feyenoord momenteel in de positie is om te zeggen dat het Ajax voorbijgestreefd is. De directeur van de Rotterdammers, die ervan overtuigd is dat de aartsrivaal uit Amsterdam de weg omhoog weer zal inslaan, roept op tot bescheidenheid en hard werken. 

"Ik vind dat ook zo broos", begint Te Kloese als hem door ESPN gevraagd wordt of Feyenoord eeuwige concurrent Ajax inmiddels gepasseerd is. Waar de Amsterdammers twee seizoenen lang naast Champions League-voetbal grepen, werd Feyenoord kampioen en tweede. "Dan ga ik nu iets roepen van: we zijn er nu ver voorbij, maar dat is gewoon niet zo."

"Met de huidige mensen die bij Ajax zitten, die ik ook vrij goed ken, weet ik dat ze goede mensen hebben en dat ze ook daar de boot weer in de juiste vaarwateren krijgen", vervolgt Te Kloese. De directeur doelt daarmee ongetwijfeld op collega-technisch directeur Alex Kroes, die hij kent van hun gezamenlijke tijd bij amateurclub De Zuidvogels.

Te Kloese is liever bezig met zijn eigen club. "Laten we ons daar druk over maken. Laten we zorgen dat we het succes dat we nu hebben continuïteit geven. Dat er een basis is, en dat we niet te grote stappen naar beneden of omhoog maken. We moeten eigenlijk gewoon heel blij zijn met waar we zijn, maar wel gewoon bewust zijn dat er nog heel veel te doen is, en dat we gewoon hard moeten werken."

Dat laatste past volgens Te Kloese perfect bij de identiteit van Feyenoord. "Ik denk dat daar ook de trots vandaan komt. Dat we gewoon hard werkende mensen zijn, dat we open zijn, maar wel heel trots op de sportieve successen."