Stadion De Graafschap beklad: 'We zijn hiervan geschrokken'

Vandalen nemen De Vijverberg onder handen, daders komen mogelijk uit Arnhem

24 juli om 15:03

Het stadion van de Graafschap is gevandaliseerd. Binnen en buiten de muren van De Vijverberg is flink huisgehouden en zijn tags met '026' te vinden. De Superboeren hebben geschokt gereageerd op het nieuws en doen aangifte van huisvredebreuk en vandalisme. 

'Op nog onbekende wijze hebben personen zich toegang verschaft tot Stadion De Vijverberg', vertelt De Graafschap in een statement op de clubwebsite. De club meldt dat verschillende muurschilderingen van iconen van de club zijn besmeurd met het kerngetal 026. Dat lijkt een verwijzing naar het netnummer 026 van de regio Arnhem. 

Onder meer de muurschildering van oud-trainer Fritz Korbach is besmeurd, net als een muurschildering van de 'spinside' in het stadion. Ook zijn verschillende stoeltjes in het stadion gesloopt en zijn de stoelen van de technische staf beklad met het getal 026. 

"We zijn hiervan geschrokken", laat Algemeen Directeur Michael Ogubai weten. "Vandalisme bij ons stadion is lafhartig, nota bene ook bij schilderingen waar een grote groep supporters keihard aan gewerkt heeft.' De Graafschap gaat de camerabeelden onderzoeken en doet aangifte van huisvredebreuk en vandalisme.