'Lijfsbehoud Vitesse cruciaal voor Parry'

'Claim Parry roept associaties op met de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging'

24 juli om 12:37
Laatste update: 24 juli om 12:56

Coley Parry hoopt nog altijd een enorm bedrag te vorderen van Vitesse. De Amerikaanse investeerder heeft inmiddels nog zo'n 17 miljoen euro tegoed van de club uit Arnhem.

'De claim van Coley Parry roept associaties op met de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging. Parry heeft Vitesse in september 2022 zo'n 9,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Later nog 1 miljoen', schrijft De Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns op X. Hij wijst erop dat de claim van Parry, slechts 23 maanden later, door rentes en boetes zo'n 17 miljoen euro bedraagt.

Toch is het nog altijd maar de vraag wat de Amerikaanse investeerder daar nog terug van gaat zien. 'Als Vitesse de licentie niet terug krijgt - en dus op zal houden met bestaan - zal er uit de failliete boedel misschien nog 1,5 à 2 miljoen worden gepeurd. Daarom lijkt ook voor Parry licentiebehoud cruciaal', luidt de conclusie.

Vitesse heeft tot 31 juli de tijd om een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB. De club uit Arnhem heeft daarvoor zo'n zes miljoen euro nodig.